Een vlinderdas knopen, hoe doe je dat?

Binnenkort een gala? Dan draag je natuurlijk een vlinderdas!

Het liefste één die je zelf knoopt, want dat is nu eenmaal het mooiste. Heb je nooit eerder een vlinderdas geknoopt, dan kan dit de eerste keer een lastig iets zijn.

Een vlinderdas knopen leggen wij aan de hand van de volgende acht stappen en illustratie graag aan je uit!

Een vlinderdas knopen:

Stap 1: Hang de vlinderdas om je nek. De rechterkant (voor jou gezien) net iets langer.

Stap 2: Leg de lange zijde over de korte zijde en haal de lange zijde door de lus om je nek.

Stap 3: Vouw nu de korte zijde in de vorm van een vlinder en breng deze nu naar je boord (zie stap 4 in de illustratie).

Stap 4: Houd de gevouwen korte kant van de vlinderdas met je linkerhand vast. Breng nu de lange zijde over het midden van de zojuist gevouwen vlinder. Het begint nu al op een geknoopte vlinderdas te lijken!

Stap 5: Vouw de langer gelaten kant van de das nu ook in de vorm van een vlinder. Zorg ervoor dat de vouw (voor jou gezien) aan de rechterkant zit.

Stap 6: Dit is de lastigste stap. Schuif de zojuist gevouwen vlinder nu door de lus achter de eerder gevouwen vlinder heen. Zorg ervoor dat de vouw van de in stap 5 gevormde vlinder aan de (voor jou) rechterzijde blijft zitten! Krijg je de vlinder niet door de lus heen? Trek dan met je linkerhand de proppelertjes van de vlinder uit stap 3 iets naar voren, hierdoor heb je net iets meer ruimte.

Stap 7: Trek de dasknoop nu aan beide zijden strak. Trek hiervoor tegelijkertijd aan de voorste propeller van de linkerkant en de achterste propeller van de rechterkant, en vice versa.

Stap 8: Fatsoeneer de vlinderdas door beide zijden even lang te maken en sla de punten van je boord om. Je geknoopte vlinderdas is nu klaar!

Vlinderdas knopen